Nærområde

Nærområdet og aktiviteter​

Aktiviteter i nærområdet og på kollektivet.

Kollektivet

Kollektivet ligger midt i den lille landsby Hunderup, syd for Bramming.

Huset er en gammel trelænget gård og er placeret lige overfor idrætshal, boldbaner, børnehave og kirke og med den lokale købmand som en af de nærmeste naboer.

Der er god indendørs plads til alle, hvilket vil sige at alle har mulighed for at dyrke fællesskabet eller at trække sig tilbage til egne værelser.

Huset er på 1000 m2, hvoraf 750 m2 er beboelse. 2 af længerne er i to etager. Børnene/de unges værelser er dels på 1 sal i nordlængen, dels i sydfløjen og dels som en lille ”udslusnings” lejlighed i gavlen af nordfløjen hvor der også er et ekstra værelse. Nordfløjen indeholder desuden værksted og opbevaringsrum. Sydfløjen indeholder desuden kontor / personalerum / gæsteværelse.

I midterfløjen er der en stor stue fællesstue/aktivitetsrum, med computer med internetforbindelse, fjernsyn, pool, bordfodbold og airhockey.

Desuden er der et stort køkken alrum, plus vaske tørrerum. Der er desuden garage. Vinterstue mod vest. Huset ligger på en 10.000 m2 stor grund. Græsplæne, trampolin, delvis lukket gård

Her bor p.t. 1 pige og 4 drenge i alderen 11–18​

Aktiviteter på stedet

Værksted – her roder vi gerne med alt hvad man nu skulle have lyst til, det kan være motorer, knallerter, male osv.

Hobby – Hvis man skulle få lyst, er der mulighed for stort set hvad som helst, har vi ikke materialer, skaffer vi dem så der kan blive syet, malet, hamret, skruet, strikket, hæklet. Hvis man ikke er til nørkleri, er der mulighed for, at spille spil m.m.

Computer – Vi har en computer i fællesrummet/stuen med internetfobindelse til fælles afbenyttelse for de unge.

Har man sin egen computer, er der internetfobindelse på alle værelser. Vi er opmærksomme på de unges brug af nettet, men vi mener, at det er en vigtig opgave at lære de unge at bruge internettet, med de muligheder og faldgrupper der nu er.

Haven bliver specielt benyttet om sommeren, hvor vi laver bål, benytter trampolinen, spiller fodbold eller bare ligger og slikker sol. Der er mulighed for at overnatte i shelter. Om sommeren spiser vi så vidt muligt udenfor når vejret tillader det.

Afstande til…

  • Folkeskole til 10. klasse​: 5 km​​
  • Tog/station​: 800 m​
  • Hal og sportsplads​: 100 m​
  • Lokal købmand​: 100 m​
  • Bramming​: 4 km​
  • Kolding​: 50 km​
  • Ribe​ :13 km
  • Esbjerg​: 20 km​​​
(+45) 23 95 87 23
info@kollektivethunderup.dk