Dagligdag

En dag i kollektivet

Hverdagen

Som udgangspunkt har husets beboer en eller anden form for beskæftigelse i form af skole eller arbejde, som de passer i hverdagen og nogen gange også weekend.

Morgen

  • Vi vækker dem, der har brug for det, og sørger altid for, at der er dækket bord, så der er mulighed for at få morgenmad, inden man skal ud af døren.
  • Vi sender også gerne en smurt madpakke med.
  • Vi bestræber os på, at den unge/barnet selv kommer frem og tilbage til skole/arbejde, men er det ikke muligt, finder vi ud af alternativer.

Eftermiddag / aften

Her er der for eksempel mulighed for:

  • at være sammen med venner/veninder,
  • at deltage i aktiviteter i eller ud af huset,
  • at få hjælp til lektier,
  • at dyrke fritidsinteresser
  • at opholde sig på værelset, hvor der er mulighed for ro og afslapning
  • at være i fællesrummene og spille spil, se tv eller bare hygge sig og få en snak med dem der er i huset.
  • eller bruge stedets computere til spil og chat.

Aftensmaden står de voksne primært for, men vil altid gerne have en hjælpende hånd fra huset børn/unge.

Der er individuelle sengetider, alt afhængig af alder og næste dags mødetider, men senest kl. 22.30 skal der være ro på værelserne/ i huset.

Weekender

De, der har aftaler med familie, pårørende eller venner, tager efter aftale dertil. Det kan være for en enkelt overnatning eller for hele weekenden.

Nogle gange bringer og henter vi, andre gange tager de selv med bus og tog.

Der er også mulighed for at få venner og familie på besøg og gerne til en overnatning.

I weekenden slapper man af på værelserne, gør brug af fælles rummene og haven eller vi tager ud af huset for at se og opleve noget sammen.​​

Skolegang / arbejde

Vi har ingen intern skole, men til gengæld et godt og tæt samarbejde med de lokale skoler.

Vi benytter som oftest tilbudene på Forturnaskolen, men vi bruger også andre alternative/private tilbud, hvis det skønnes nødvendigt. Skolerne har gennem årene været gode til at rumme vores børn og unge. I de tilfælde hvor de unge har været skoletrætte, har de lokale arbejdsgivere været samarbejdsvillige i.f.t. at etablere praktikpladser o.lign.

Skoleplaceringen foregår i samarbejde med PPR Esbjerg kommune.

Videreuddannelse foregår i Ribe og Esbjerg, hvor vi har et godt samarbejde med både handelsskoler, gymnasier og tekniske skoler. Desuden er der produktionsskolerne som vi med succes har benyttet.

Vi arbejder tæt sammen med Esbjerg kommunes UU-vejledere og finder det rette tilbud til den enkelte unge.

Ferie

Vi har gennem de sidste mange år haft tradition for at arrangere flere forskellige ferieture både i ind og udland. overordnet set har vi følgende faste ture hvert år

Sommerferien

Denne går hvis muligt ud af landet i vores bus og nogle gange med turistbus eller lignende. Vi bestræber os på at arrangere ture, hvor de unge har medbestemmelse på destinationen og eventuelle aktiviteter. Vi har bl.a. været iItalien, Tjekkiet, Frankrig, Kroatien.

De seneste år, har vi dog tilbragt her i landet, en uge i sommerhus (Blåvand, Als. Lalandia)

Vinterferie og efterårsferie

Hvis der er interesse blandt de unge, arrangerer vi gerne ture. I vinterferien har vi gennem årene været på skiferie i Italien, Frankrig, Østrig og Norge.

Andre rejsemål i skoleferierne har været storbyer eller badelande. Planlagt efter hvem der lige bor her og hvilke ønsker der er, og selvfølgelig med hensyntagen til hvor mange penge der står på feriekontoen.

Kortere ferier

Her arrangeres der nogle få ture hvert år, det kan være til indenlandske destinationer som forlystelses parker og mere kulturelt lødige arrangementer.​​​

(+45) 23 95 87 23
info@kollektivethunderup.dk